Jag älskar quesadillas! Det är lika enkelt som tacos men mycket festligare. Det bästa med quesadillas är dock att de kan fyllas med lite vad som helst. Gammal påläggsskinka, någon ost, tomatsalsa, gårdagens köttfärs, spenatblad som börjat sloka.. Det funkar egentligen med vad som. Idag bjuder jag på mitt recept med kyckling, lök, paprika och majs. Detta recept räcker till 3-4 personer om man endast äter detta. Annars är det superfint att ha på en buffé också. 
 
Du behöver: 
 
2-3 kycklingfiléer
1 gul lök
1 röd paprika
1 påse smoky barbecue fajitas-mix från Old el paso (Andra märken funkar givetvis också, men Old el paso är så grymt god)
1 burk majs 
4-5 stora tortillabröd (lite beroende på hur välfyllda du vill ha dem)
200 g riven ost
Olja/smör till stekning 
 
Valfria tillbehör: t.ex guacamole, salsa, gräddfil. 
 

Gör såhär:

Hacka kyckling, lök och paprika till munsbitar. Stek i smör eller olja tills kycklingen är nästan färdig. Tillsätt fajitas-kryddmix och en skvätt vatten. Stek tills vattnet ångat bort och allt fått fin färg. 
 
 
Klipp eller skär tortillabröden i halvor. Fyll tortillabröden på halva sidan (som på bilden nedan) med din kycklingblandning, majs och ost. Osten funkar lite som klister så jag brukar lägga på det både under och uppepå kycklingblandningen. Vik ihop bröden.   
 
 
Pensla/bre ovansidan av dina quesadillas med rumstempererat smör. Tillaga i ugnen, 200 grader i 10-15 minuter.
 
 
Det färdiga resultatet! Servera med valfria tillbehör och vips så har du världens tacofest. 
mat, mexikanskt, quesadillas, recept,
 
Chiapudding har varit på tapeten länge nu, men det är inte så svårt att förstå varför. Supersmarrigt, enkelt att göra och kan varieras på en mängd olika sätt. Här kommer mitt grundrecept på chiapudding. Jag är förtjust i havremjölk och brukar alltid använda det, men det går såklart bra även med vanlig mjölk.
 
Du behöver (1 portion):
 
2 dl havremjölk
2-3 msk chiafrön
Ev. en liten nypa vaniljpulver eller vaniljsocker
 
Blanda ihop samtliga ingredienser och låt stå i kylskåp över natten. När du vaknar på morgonen har chiafröna svällt och skapat en krämig pudding. Toppa med valfri topping, här valde jag jordgubbar och rostade kokosflingor. 
chia, chiapudding, frukost, recept,
Detta recept kommer från början från familjen Ingrossos instagram @foodbyfamiglia. Jag hittade receptet för ca 3 år sedan och sedan dess har det varit en av mina absoluta favoriter när det gäller just pasta. Jag har gjort det här receptet x antal gånger men har ändå inga exakta mått. Jag provar mig alltid fram med smakerna för att få en perfekt avvägning mellan salt, syra och sötma. Det viktigaste i det här receptet är dock råvarorna. Rätten blir som allra godast om du lägger en extra slant på att köpa en bra olivolja, bra buffelmozzarella och riktigt saftiga körsbärstomater. 
 
Du behöver:
 
Ca 4 portioner pasta (Jag brukar köra spaghetti, rigatoni eller penne)
Olivolja 
Vitlök 
Färsk röd chili
Körsbärstomater
Vitt vin (även matlagningsvin funkar)
Färsk basilika
Pecorino-ost
Buffelmozzarella
Socker
Salt och peppar
Pastavatten (Detta är alltså vattnet som blir kvar när du hällt av pastan. Släng inte denna! Den innehåller massa stärkelse och är grym för att göra din pasta krämig)
 
Gör såhär:
 
Koka upp pastan i rejält med salt. Under tiden steker du hackad chili och vitlök i rejält med olivolja i en stekpanna. När vitlöken är genomskinlig lägger du i körsbärstomaterna hela. Häll i en skvätt vin, en näve basilika och en nypa socker. Salta och peppra något. Stek tills körsbärstomaterna börjar tappa lite skinn men inte längre, blir tomaterna för mjuka så tappar de sin sötma. I med den färdigkokta pastan och rör om. Späd med pastavatten. Strax innan du serverar lägger du i bitar av buffelmozzarellan. Rör om och smaka av din pasta. Ha i mer av det du tycker behövs - kanske behövs det mer salt, peppar, vin, basilika. Slutligen: Strö över riven pecorino-ost och njut! 
 
 
italienskt, mat, pasta, pasta margherita, recept,