Bruschetta är perfekt sommarmat! Alltid uppskattat oavsett om det serveras på en buffé, som snacks till fördrinken eller som förrätt. Om det är tänkt som förrätt skulle jag säga att detta recept räcker till 4 personer. 
 
Du behöver - ca 4 portioner:
 
4 skivor lantbröd
3 tomater (så röda som möjligt)
1 liten rödlök (eller 1/2 stor)
2 msk balsamico
3 msk olivolja 
En näve färsk basilika
1 vitlöksklyfta
Olivolja till stekning
Salt och peppar
 
Gör såhär:
 
Hacka tomater, rödlök och basilika i små bitar. Blanda tomater, rödlök och basilika med balsamico och olivolja. Salta och peppra efter smak. Stek brödet i olivolja - eller om du har bråttom: rosta det lätt i en brödrost och ringla sedan lite olivolja på. Dela brödet i så stora bitar du vill ha dem. Dela vitlöksklyftan i två bitar och gnugga mot brödet. Fördela tomatröran på brödbitarna och servera. 
bruschetta, förrätt, mat, recept, tapas,

Kommentera

Publiceras ej