(null)
 
Jag vet inte hur det är hos er, men hos oss kom regnet i helgen. Äntligen! Med tanke på den vansinniga torkan och alla fruktansvärda bränder som skapats runtom i landet så var det verkligen välbehövligt med lite regn. Och vad gör man när det regnar? Jo, man myser upp sig med god mat och en bra film. Denna pasta är underbart god med italiensk "salsiccia" korv som huvudingrediens. Jag har inga exakta mått för vissa av ingredienserna, helt enkelt för att alla gillar olika. Prova dig fram till din favoritsmak!

Du behöver - 4 portioner:
 
Spaghetti för 4 personer 
300g champinjoner 
350g salsiccia (brukar finnas i förpackning med 4 stycken)
2 schalottenlökar 
2 burkar krossad tomat á 400g
0.5 dl matlagningsvin, rött eller vitt som du föredrar
Balsamvinäger, efter smak 
Soja, efter smak
Chilipeppar eller chiliflakes, efter smak
Salt och peppar 
Parmesan
 
Gör såhär: 
 
Hacka lök och svamp smått och stek på medelvärme. Gör ett hack i skinnet på korvarna och krama ur innehållet ner i stekpannan (du skall alltså inte använda skinnet). 
 
(null)
 
När det fått lite färg häller du i krossad tomat och matlagningsvin. Smaka av med soja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar, samt chilipeppar/chiliflakes om du gillar det. Jag tycker chilin gifter sig med korven och har därför i ganska mycket. Låt sedan puttra på medelvärme en stund, ca 45 minuter blir det allra bäst. Du vill att såsen ska reduceras och bli aldelles tjock och härlig. Servera med nykokt pasta och riven parmesan. Ät och njut!
italienskt, mat, pasta, recept, salsiccia,

Kommentera

Publiceras ej