Den här rätten var en av mina allra första paradrätter. Än idag är det en rätt som vi gör ofta här hemma. Den blir liksom ALLTID lyckad. Såsen blir klibbig och söt, men med en hetta från ingefäran. Tillsammans med den syrliga pak choien blir det ruggigt beroendeframkallande.

Du behöver - 4 portioner:
4 portioner ris
500g lövbiff
Sesamolja till stekning
Sojasås:
1 dl japansk soja
1/2 dl vatten
1/2 dl honung eller strösocker
1 tsk majsstärkelse
1 msk riven färsk ingefära
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk sesamfrön
Syrlig pak choi:
250g pak choi
1 lime
2 tsk sambal oelek
Salt
Gör såhär:
Koka upp ris för 4 personer. Blanda samtliga ingredienser till såsen och låt koka upp i en kastrull. Skär lövbiffen i strimlor om 2-3 cm och stek i sesamolja tills den fått färg. Häll såsen över lövbiffen i stekpannan och låt det puttra tillsammans några minuter. Blanda saften från 1 lime, 2 tsk sambal oelek och en nypa salt. Ställ åt sidan. Strimla pak choi i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med lite sesamolja och stek pak choi snabbt. Viktigt att pannan är riktigt het, och att pak choien inte steks för länge (då blir den besk). Blanda din stekta pak choi med lime/chiliblandningen. Servera lövbiff och pak choi tillsammans med det nykokta riset.

asiatiskt,
lövbiff,
mat,
pak choi,
paradrätt,
recept,
4 kommentarer
Anna Demirian
10 Jun 2018 17:28
Ser proffsigt tillagat ut, mums :)
Nadja
12 Jun 2018 09:33
Detta såg verkligen gott ut!
Tack för ditt besök hos mig.
Hälsningar Nadja
Beauty Maniac
13 Jun 2018 16:23
Vad GOTT det ser ut!
Pauline Hurtig
13 Jun 2018 20:56
så gott :D vi brukar ha cashewnötter till :D
Kommentera