Är du ute efter ett grymt gott recept på köttbullar utan kött, då är detta receptet för dig. Dessa är lika goda som vanliga köttbullar, om inte godare. De funkar dessutom superbra att frysa in och plocka fram en dag när inspirationen tryter. Receptet kommer från början från Jävligt Gott, en blogg som är grym när det gäller vegetariska recept.

Du behöver (för ca 30 st köttbullar):
300 g quorn eller sojafärs (Jag köpte fryst och lät den tina)
1,5 dl ströbröd
1 gul lök
2 ägg
1,5 dl vispgrädde
1,5 msk grönsaksfond
1 msk kinesisk soja
1 msk potatismjöl
Salt och svartpeppar
Smör till stekning
1,5 dl ströbröd
1 gul lök
2 ägg
1,5 dl vispgrädde
1,5 msk grönsaksfond
1 msk kinesisk soja
1 msk potatismjöl
Salt och svartpeppar
Smör till stekning
Gör såhär:
Hacka löken fint och stek i smör tills den blir genomskinlig. Häll i färsen och låt steka några minuter till. I en skål brevid blandar du grädde, fond och soja. Häll denna över färsen. Låt vätskan koka in några minuter tills färsen får en konsistens som inte är alltför blöt.
Blanda ägg och ströbröd i en skål bredvid. Ha därefter ner färsen i brödblandningen. Blanda rejält tills smeten är utan klumpar. Smaka av med salt och peppar. Ifall smeten känns för blöt: Addera lite mer ströbröd. Ifall smeten känns för torr: Addera lite mer grädde. Forma till bollar. Stek dina köttbullar först i hög värme en kort stund och därefter en längre stund på medelvärme - på så vis får dina köttbullar en härlig stekyta men blir även genomstekta. Bon apetit!
köttbullar,
mat,
recept,
vegetariska,
vegetariskt,
Kommentera