(null)
 
Jag vet inte hur det är hos er, men hos oss kom regnet i helgen. Äntligen! Med tanke på den vansinniga torkan och alla fruktansvärda bränder som skapats runtom i landet så var det verkligen välbehövligt med lite regn. Och vad gör man när det regnar? Jo, man myser upp sig med god mat och en bra film. Denna pasta är underbart god med italiensk "salsiccia" korv som huvudingrediens. Jag har inga exakta mått för vissa av ingredienserna, helt enkelt för att alla gillar olika. Prova dig fram till din favoritsmak!

Du behöver - 4 portioner:
 
Spaghetti för 4 personer 
300g champinjoner 
350g salsiccia (brukar finnas i förpackning med 4 stycken)
2 schalottenlökar 
2 burkar krossad tomat á 400g
0.5 dl matlagningsvin, rött eller vitt som du föredrar
Balsamvinäger, efter smak 
Soja, efter smak
Chilipeppar eller chiliflakes, efter smak
Salt och peppar 
Parmesan
 
Gör såhär: 
 
Hacka lök och svamp smått och stek på medelvärme. Gör ett hack i skinnet på korvarna och krama ur innehållet ner i stekpannan (du skall alltså inte använda skinnet). 
 
(null)
 
När det fått lite färg häller du i krossad tomat och matlagningsvin. Smaka av med soja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar, samt chilipeppar/chiliflakes om du gillar det. Jag tycker chilin gifter sig med korven och har därför i ganska mycket. Låt sedan puttra på medelvärme en stund, ca 45 minuter blir det allra bäst. Du vill att såsen ska reduceras och bli aldelles tjock och härlig. Servera med nykokt pasta och riven parmesan. Ät och njut!
italienskt, mat, pasta, recept, salsiccia,
 
Häromdagen testade jag för första gången att göra fetaost i foliepaket, och det blev så grymt gott. Gott som tillbehör till grillat eller bara som den är.. Jag gjorde min fetaost i ugnen men det funkar lika bra på grillen. OBS! Skippa grillen just nu, nu när läget är som det är denna sommar. <3
 
Du behöver - Till 1 "paket":
 
1 pkt fetaost 
1 tomat
1 tsk sambal oelek 
Olivolja
Torkad oregano efter smak
Salt och peppar
 
Gör såhär:
 
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg fetaosten i en foliebit och tillsätt tomat, en skvätt olivolja, sambal oelek, oregano, salt och peppar. Vik ihop folien till ett paket och tillaga i ugnen ca 15 minuter, eller tills osten verkar mjuk och krämig. Hoppas det smakar!

 
 
Det här receptet fick jag av min mamma, som bara skrek "Du måste prova!!". Och då kunde jag inte undgå att bli nyfiken. Den här rätten är perfekt typ en trött söndag då du vill ha mat som "lagar sig själv". Detta tar nämligen ca 5 minuter att preppa, men sen ska det stå i ugnen och gotta sig i 2 timmar. Det kan låta som lång tid, men det är det värt. 
 
Du behöver - 4 portioner:
 
4 stycken paprikor, gärna både röda och gula
2 burkar kokta bönor á 400 g (jag hade 1 burk vita bönor och 1 burk vita stora bönor)
250 g körsbärstomater
2 röda chilis 
4 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
2 msk tomatpuré
2 msk honung 
0-5-1 citron (lite beroende på hur syrligt du tycker om)
Ca 1 msk flingsalt 
 
Gör såhär:
 
Sätt ugnen på 150 grader. Skär paprikorna i mindre bitar. Halvera körsbärstomaterna. Kärna ur och skiva chilin. Skiva vitlöksklyftorna. Skölj bönorna. Häll i samtliga ingredienser utom citronen i en ugnsfast form och rör runt noga. Halvera citronen och lägg i ett hörn av formen. Värm i 150 graders värme i 2 timmar. Rör runt efter halva tiden. När 2 timmar har gått så pressar du ur ctronsaften i formen, rör runt och serverar direkt. Mums! 
bönor, mat, paprika, recept, veganskt, vegetariskt,