Av någon anledning så har många fått för sig att tryffelpasta är något krångligt man endast hittar på restaurang. Det är synd tycker jag, tryffelpasta är nämligen busenkelt att göra hemma! Tryffelpasta kan göras på flera sätt, många använder t.ex. tryffelolja. Jag är väldigt förtjust i Zetas creme med tryffel (bild kommer nedan). Den finns på de flesta mataffärer och smakar verkligen intensivt av tryffeln. 
 
Du behöver - 5 portioner:
 
500g pasta - jag använde torteglioni 
500g champinjoner eller annan svamp
2 schallotenlökar
1 vitlök 
5 dl matlagningsgrädde
2 msk Zetas creme med tryffel
2 msk kinesisk soja
2 tsk balsamico
2 nävar babyspenat 
Salt och peppar
Smör till stekning 
Ev parmesan
 
 
Gör såhär:
 
Koka upp 500g pasta i saltat vatten. Hacka upp schalottenlök, vitlök och svamp i mindre bitar. Stek detta i en rejäl klick med smör tills det mesta av vätskan från svampen dunstat bort. Tillsätt grädde, soja, tryffelcreme och balsamico. Låt detta puttra några minuter. Har du parmesan hemma så är det supergott att även ha i lite riven parmesan i såsen. Salta och peppra efter smak. Blanda pastan med din tryffelsås samt 2 nävar spenat. 
 
Servera din pasta med riven parmesan och ev lite mer spenat på toppen. Supergott och väldigt enkelt!
mat, pasta, recept, svamp, tryffel, tryffelpasta, vegetariskt,

1 kommentarer

Emma Engström

19 Jun 2018 13:06

Alltså ÅH så gott! <3

Svar: Ja, tryffelpasta är verkligen svårslaget!
Hemmarecept

Kommentera

Publiceras ej