Jag älskar quesadillas! Det är lika enkelt som tacos men mycket festligare. Det bästa med quesadillas är dock att de kan fyllas med lite vad som helst. Gammal påläggsskinka, någon ost, tomatsalsa, gårdagens köttfärs, spenatblad som börjat sloka.. Det funkar egentligen med vad som. Idag bjuder jag på mitt recept med kyckling, lök, paprika och majs. Detta recept räcker till 3-4 personer om man endast äter detta. Annars är det superfint att ha på en buffé också. 
 
Du behöver: 
 
2-3 kycklingfiléer
1 gul lök
1 röd paprika
1 påse smoky barbecue fajitas-mix från Old el paso (Andra märken funkar givetvis också, men Old el paso är så grymt god)
1 burk majs 
4-5 stora tortillabröd (lite beroende på hur välfyllda du vill ha dem)
200 g riven ost
Olja/smör till stekning 
 
Valfria tillbehör: t.ex guacamole, salsa, gräddfil. 
 

Gör såhär:

Hacka kyckling, lök och paprika till munsbitar. Stek i smör eller olja tills kycklingen är nästan färdig. Tillsätt fajitas-kryddmix och en skvätt vatten. Stek tills vattnet ångat bort och allt fått fin färg. 
 
 
Klipp eller skär tortillabröden i halvor. Fyll tortillabröden på halva sidan (som på bilden nedan) med din kycklingblandning, majs och ost. Osten funkar lite som klister så jag brukar lägga på det både under och uppepå kycklingblandningen. Vik ihop bröden.   
 
 
Pensla/bre ovansidan av dina quesadillas med rumstempererat smör. Tillaga i ugnen, 200 grader i 10-15 minuter.
 
 
Det färdiga resultatet! Servera med valfria tillbehör och vips så har du världens tacofest. 
mat, mexikanskt, quesadillas, recept,

1 kommentarer

iseedee

10 Jun 2018 17:09

Mums vad gott! =)

Kommentera

Publiceras ej